BASQUE FOOD CLUSTERek elikagaien arloko ETEei jasangarritasuna neurtzen eta lehiakortasuna irabazten laguntzeko doako tresna bat atera du

Albisteak, Araba, Bizkaia, Gipuzkoa

FoodESG proiektuak, Europako irizpideetara eta merkatuaren eskakizunetara egokitzeko baliabide praktiko bat eskaintzen die enpresei

BASQUE FOOD CLUSTERek, ESG irizpideetan eta Europako txosten estandarretan oinarritutako jasangarritasun memorien elaborazioan laguntzeko doako tresna digital bat jarri du Euskadiko elikadura eta edari enpresa guztien eskura. Bezeroek, administrazioek eta merkatuko beste eragile batzuek gero eta gehiago eskatzen dituzte txosten horiek, enpresek jasangarritasunarekin duten benetako konpromisoa erakusteko aukera ematen baitute, ospe korporatiboa indartzeaz, inbertsioak erakartzeko erraztasunak emateaz eta epe ertain eta luzean negozioaren bideragarritasuna bermatzen laguntzeaz gain.  BASQUE FOOD CLUSTERen webgunean dagoeneko eskuragarri dagoen eta bereziki ETEei zuzentzen zaien tresna horren bidez, enpresek modu errazean eman ahal izango dute euren aurrerapenen berri eta euren ekarpenaren balioa nabarmendu ahal izango dute, administrazio-karga handia hartu beharrik gabe.

BASQUE FOOD CLUSTERek bultzatutako soluzioak elikagai enpresa baten jasangarritasuna neurtzeko funtsezko esparru guztiak barne hartzen ditu: karbono aztarna eta eraginkortasun energetikoa; uraren, biodibertsitatearen eta animalien ongizatearen kudeaketa; ekonomia zirkularra eta elikagaien xahuketaren murrizketa; langileen lan baldintzak, osasuna eta ongizatea; genero berdintasuna, aniztasuna eta inklusioa; gobernantza korporatiboa eta Garapen Jasangarrirako Helburuetarako ekarpena (GJH). Prozesuaren emaitza gisa, enpresek txosten osoa eta xehatua lortzen dute, bezeroei, administrazioei eta gizarteari euren aurrerapenen eta hobekuntza planen berri emateko.

Partekatu

Beste berri batzuk